Historien bag Reflex ..                                            Du står her: Forside > Tidsskrifter > Historien bag Reflex ..

Historien bag Reflex og perspektiverførste Reflex

Af Jan Nygaard

Efter 57º Nord var stiftet fandt vi på at lave et elektronisk tidsskrift i stedet for et trykt. Det ville være langt billigere - og vi ville være fri for at søge penge til et trykt tidsskrift.

Efterhånden er det gået op for redaktionen, at Reflex faktisk er unik inden for dansk lyrik/kunst. Der findes ikke andre tidsskrifter med den fleksibilitet som Reflex har.

Det er almindeligt at lægge pdf af den trykte udgave af et papirtidsskrift - eller at det elektroniske tidsskrift har samme stil som de papirbaserede - fx samme skrifttyper uanset værk og forfatter. I øvrigt skelner det Kongelig Bibliotek mellem det papirbaserede og elektroniske, det vil sige, at totalt ens tidsskrifter elektronisk såvel som på papir, tvinges til at bære to forskellige ISSN-numre.

Reflex er på en evolution “væk fra bogen” og bliver et middel til at koble forskelligt brug af hyperlink-teknologier og netbaseret multimedie. At “væk fra bog” er i citationstegn skyldes at Reflex faktisk ser knaldgodt ud på osse på tryk. Og det er redaktionens hensigt at bevare denne linie. >> side 2